Analýza časových řad v podnikové praxi - Hajská, Klára (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku časových řad a podrobněji rozebírá vybrané metody analýzy jednorozměrných časových řad. V této práci lze nalézt i příklady aplikace metod na konkrétní časové řady z podnikové praxe, porovnání jejich výsledků, predikování budoucího vývoje časových řad a zhodnocení kvality získaných predikcí.
Time series analysis in business practice
Keywords: časové řady; analýza; dekompoziční metody; autokorelační metody; Box-Jenkinsova metodologie; předpovědi; time series; analysis; decomposition methods; autocorrelation methods; Box-Jenkins methodology; forecasts