Stabilita stěn skalních zářezů při návrhu nové trasy komunikace v lomu Markovice - Kubát, Jan (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá návrhem pozemní komunikace v lomu Markovice a posouzením stability nově vzniklého tělesa násypu a stávajícího zářezového skalního svahu. Bude provedeno zhodnocení zemních prací.
Rock slopes stability in design of new road in Markovice quarry
Keywords: stabilita svahu; pozemní komunikace; zemní práce; skalní zářez; slope stability; roads; ground works; rock slope