Problematika Cloud computing se zaměřením na poskytované služby od společnosti Google - Kozlík, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Obsahem této bakalářské práce je vysvětlení pojmu Cloud computing. Pojem je vysvětlován interpretací institutu NIST. Zaměření je zde na společnost Google a její jednotlivé produkty, a to zejména Google App Engine. Dále jsou představeny základní bezpečnostní a právní rizika. V praktické části je rozebrána problematika vývoje Cloud aplikací společně s ukázkou e-learning aplikace.
The issue of Cloud computing with focus on services from Google
Keywords: cloud computing; google; app engine; internet; grid computing; utility computing; cloud computing; google; app engine; internet; grid computing; utility computing