Sochařské náhrobky při kostele sv. Víta v Kolíně - Zálabí - Kulhánek, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá popisem souboru sochařských náhrobků ze hřbitova při kostele sv. Víta, stavebně historickým vývojem kostela a hřbitovního areálu. Dále je pozornost věnována vývoji sochařského náhrobku 19. století a základním formám jeho dekoru. Práce by měla sloužit jako základní materiál pro případný projekt záchrany hřbitova. Zřetel je tedy brán i na aspekty obnovy kamenných péamátek tohoto druhu. Součástí práce je katalog náhrobních kamenných děl hřbitova a grafická a obrazová příloha.
Sculptural tombstones at the St. Vitus cementary in Kolín - Zálabí
Keywords: náhrobky; kostel; hřbitovy