Zhodnocení přínosů aktivity zájmového sdružení právnických osob jako formy spolupráce obcí - Kochová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na spolupráci obcí formou zájmového sdružení právnických osob, a to v oblasti cestovního ruchu. Práce se především zabývá Sdružením Podzvičinsko a jeho činností. V práci je provedena analýza cestovního ruchu v oblasti Podkrkonoší. Dále zhodnocení aktivit sdružení a jejich vlivu na socioekonomický rozvoj sdružených obcí a kvalitu života místních obyvatel.
Assessment of Contribution of the Special-Interest Association Legal Entities as the Form of the Municipal Cooperation
Keywords: obce; spolupráce; sdružení; cestovní ruch; Podzvičinsko; municipalities; cooperation; association; tourism; Podkrkonoší