Doprovod ženy u porodu - Machová, Simona (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem přítomnosti doprovodu u porodu. Teoretická část práce je primárně zaměřena na téma přítomnosti a významu doprovázející osoby u porodu a dále se věnuje otázce předporodní přípravy těhotné ženy a jejího partnera. Cílem praktické části je popsat, jaké mají ženy zkušenosti s přítomností doprovodu u porodu. Ke zjištění těchto informací jsem zvolila kvantitativní metodu, konkrétně dotazníkové šetření.
Woman's companion of childbirth
Keywords: doprovod; dula; partner; porodní asistentka; porodní bolest; rodička; birth pain; companion; doula; childbirth; midwife; partner; woman in labour