Úprava silničního vozidla pro závody do vrchu - Mužík, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá relativně malou, ale důležitou částí automobilového průmyslu a tou je úprava vozidel pro automobilový sport. Hlavně je to úprava podstatných částí ovlivňující zrychlení vozidla v přímém směru a oblouku a zvýšení bezpečnosti pro závody automobilů do vrchu. V konečné fázi práce se autor zabýval experimenty, které měly potvrdit pozitivní vliv úprav na dynamické parametry vozidla. Vyvrcholením práce bylo získání sportovního průkazu vydaného mezinárodní automobilovou federací FIA.
Modification of road vehicle for hillclimb racing
Keywords: modification; hillclimb race; Renault Clio; homologation; regulations FIA; úpravy; závody do vrchu; Renault Clio; homologace; řády FIA