Protokol LDAP a možnosti jeho využití - Šafář, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem této práce je popis adresářového protokolu LDAP - Lightweight Directory Access Protocol a možnosti využití adresářové služby LDAP jako součásti informačního systému. Tato práce popisuje adresářový protokol LDAP. Dále popisuje zprovoznění LDAP serveru a jeho konfiguraci pomocí softwaru OpenLDAP, který umožňuje spojení s relačními databázemi SQL.
Protocol LDAP and its utilization possibilities
Keywords: adresářové služby; LDAP; server; Autentizace; Databáze; PHP; directroy services; autentization; databases