Výukové materiály k předsókratovské filosofii pro učitele na SŠ - Hanušová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se v první části zabývá učivem a učebnicemi. Zaměřuje se na to, jak má vypadat správná učebnice a k čemu při vyučování slouží. Práce popisuje základní vlastnosti výběru učiva pro studenty. Druhá část práce je koncipována jako ucelený učební text presókratické filosofie. Na konci každé kapitoly následují úkoly k procvičení probraného učiva, které nutí studenty se zamyslet nad probranou látkou. Poslední část se věnuje didaktické analýze učiva. Popisuje cíle a metody výuky předsókratovské filosofie.
Educational materials on presocratic philosophy for teachers at the secondary school
Keywords: učební texty; předsókratici; filosofie; didactic texts; presocratics; philosophy