Vývoj české archivní sítě od roku 1839 do současnosti - Lukešová, Eva (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá postupným formováním archivní sítě od 19. století až do dnešní podoby. Je zaměřena na české země, ale dává do kontextu také situaci v ostatních oblastech, které s českými zeměmi tvořily jednotný státní celek. Věnuje se vývoji jednotlivých typů archivů, vazeb mezi nimi a způsobu jejich správy. Snaží se postihnout okolnosti, které měly na utváření archivní sítě zásadní vliv.
Development of Czech Archive Network from 1839 to Present-Day
Keywords: archivy; archivnictví; archivní síť; České země; archives; archival science; Czech lands