Příprava a charakterizace (přemostěných) amidů odvozených od chirálních heterocyklických aminů - Horáková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem bakalářské práce je Příprava a charakterizace (přemostěných) amidů odvozených od chirálních heterocyklických aminů. Byla provedena literární rešerše s cílem nalézt vhodné postupy přípravy amidů obsahující bezthiazolový blok a jejich biologické vlastnosti. Na základě této rešerše bylo v experimentální části vybranou modifikovanou metodou připraveno šest nových sloučenin. Připravené diamidy byly charakterizovány bodem tání a NMR spektrometrií.
Synthesis and characterization of (bridged) amides derived from chiral heterocyclic amines
Keywords: Valin; benzthiazol; amid; fosgen; malonylchlorid; sukcinylchlorid; Valine; benzothiazole; amide; phosgene; malonyl chloride; succinyl chloride