Aktivní kapota jako prvek pasivní bezpečnosti osobního automobilu - Poborský, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá seznámením s problematikou ochrany chodců při střetu s osobním automobilem, rekapituluje používané systémy pro tuto ochranu, dále uvádí zkušební metody s pomocí impaktorů a navrhuje možnost fungování systému aktivní kapoty.
Acive bonnet like element of passive saffety of passenger vehicle
Keywords: ochrana chodců; bezpečnostní systémy; impaktory; aktivní kapota; pedestrian protection; safety systems; impactor; active bonnet