Transparentnost financování politických stran v ČR - Křivánková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce popisuje metody a způsoby financování politických stran. Upozorňuje na jejich úskalí a rizika, hodnotí právní úpravu této problematiky, porovnává výskyt netransparentních či dokonce nezákonných způsobů financování stran v ČR a v jiných zemích a poukazuje na některá možná řešení.
Transparency in political party financing in Czech republic
Keywords: politické strany; financování; Korupce