Experimentální analýza ultra-vysokopevnostních betonů - Radouš, Michal (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá experimentální analýzou vlastností ultra-vysokopevnostních be-tonů a současným stavem poznání. Experimentální část práce je věnována návrhu betonu, výrobě těles, provedení zkoušek čerstvého betonu a mechanickým vlastnostem betonu. Bylo navrženo a vyrobeno celkem devět různých záměsí, na kterých byla zkoušena pevnost v tlaku. Poté bylo z nejlepší záměsi vyrobeno více těles pro bližší zkoumání. Byly vyrobeny také tenké desky, které byly zkoušeny na průraz. Dále došlo k porovnání pevnosti v tahu ohybem na vybrané záměsi s drátky a absencí drátků. Výsledky zkoušek čerstvého betonu a pevnostních zkoušek jsou vyhodnoceny a porovnávány. Vše je podloženo fotodokumentací.
The experimental analysis of ultra-high strength concrete
Keywords: ultra-vysokopevnostní beton; vlastnosti ultra-vysokopevnostního betonu; návrh složení beto-nu; zkoušky čerstvého betonu; mechanické vlastnosti betonu; ultra-high strength concrete; properties of ultra-high strength concrete; draft of the composi-tion of the concrete mix; test of new concrete; mechanical properties of concrete