Český spor o Evropu - Hesslerová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce shrnuje názory dvou dosavadních prezidentů České republiky, Václava Havla a Václava Klause a dále dvou nejsilnějších českých politických stran ODS a ČSSD na integraci České republiky do Evropské unie
Czech dispute over Europe
Keywords: zahraniční politika; Evropská Unie; Česká Republika; Evropská integrace; evropanství; národní identita; názory