Ověřování možnosti využití směsných cementů do krytů tuhých vozovek - Haburaj, František (Univerzita Pardubice, 2010)
Předložená disertační práce se zabývá problematikou a využitím směsných cementů do krytů tuhých vozovek. Práce prezentuje výsledky provedených kontrolních zkoušek na betonových tělesech ze směsných i portlandských cementů. V rámci práce je proveden návrh a posouzení konstrukce tuhé vozovky pomocí klasické metody a upozorněno na nesrovnalosti v návrhové metodě. Závěrem jsou v disertační práci shrnuty a zhodnoceny výsledky provedeného srovnání směsných a portlandských cementů, použitelných pro tuhé vozovky.
Verification of possibilities of blended cements usage for rigid pavements
Keywords: tuhé vozovky; cementobetonové kryty; směsný cement; rigid pavements; cement concrete pavements; blended cement