Hospicová péče a informovanost o ní - Beranová, Hana (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je zaměřena na informovanost veřejnosti (laické i zdravotnické) o hospicové péči. Práce je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. V teoretické části se zabývá problematikou umírání a smrti, paliativní léčbou, eutanazií, historií hospicové péče, hospicovou péčí, dětským hospicem, hospicem Anežky České v Červeném Kostelci a informacemi před přijetím do hospice. Ve výzkumné části jsou prezentovány a zhodnoceny výsledky dotazníkového šetření.
Hospic care and information about it
Keywords: hospic; Ošetřovatelská péče; Informovanost; psychologie; umírání; paliativní medicína; thanatologie; eutanazie; dotazníkové šetření