Druhy hospodářské kriminality a stav v ČR - Polívka, David (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce si bere za cíl zhodnotit hospodářskou kriminalitu jak v České republice tak i v ostatních státech světa a poskytnout tak komplexní pohled na problematiku hospodářské kriminality. Výstupem práce je zhodnocení úspěšnosti boje s hospodářskou kriminalitou a navrhnutí některých opatření sloužící k boji s hospodářskou kriminalitou.
Types of economic crime and situation in Czech Republic
Keywords: hospodářská kriminalita; finanční kriminalita; Korupce; praní špinavých peněz; tunelování; informační kriminalita; podvody; economic crime; financial crime; Corruption; money laundering; tunnelling; info crime; frauds