Úloha radiologického asistenta při vyšetření štíté žlázy na nukleární medicíně - Beňová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá úlohou radiologického asistenta při vyšetření a následné léčbě onemocnění štítné žlázy. Je zaměřena na popis anatomie a fyziologie štítné žlázy a uvádí častá onemocnění štítné žlázy. Zaměřuje na náplň práce radiologického asistenta na oddělení nukleární medicíny, jeho asistenci při přípravě a provádění následných vyšetřovacích metod užívaných při léčbě onemocnění štítné žlázy.
The role of radiology assistant in the thyroid gland using a nuclear medicine
Keywords: radiologičtí asistenti; štítná žláza; radiofarmaka; ionizující záření; radiology assistant; the thyroid gland; radiopharmaceuticals; ionizing radiation