Ekonomika sportovních aktivit podporovaných státem - Těšitel, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
V této práci se pokouším vysvětlit význam sportu a jeho postavení ve veřejném sektoru. Ve druhé části práce se věnuji financování oblasti sportu, a to na několika úrovních - státní úrovni, krajské úrovni a komunální úrovni, kde se zaměřuji na vztah města Kolína ke sportu. Ke sportu v ČR neodmyslitelně patří sázkové kanceláře a u nejvýznamnější z nich, Sazka, a. s., se snažím vystihnout její důležitý podíl na průběhu financování sportu. Dalším bodem této práce je význam sportu v EU.
Economy of state supported sport activities
Keywords: sports; public estates; sport establishments; subsidy; funds; sporty; fair play; veřejné statky; sportovní organizace; Dotace; fondy