Reaktivita organoantimonitých C,N chelatovaných sloučenin - Urbanová, Iva (Univerzita Pardubice, 2012)
V rámci této diplomové práce byla připravena ucelená řada 9 originálních organoantimonitých sloučenin obsahujících C,N chelatující ligand L. Při studiu jejich reaktivity byly jako výchozí sloučeniny použity deriváty L2SbCl a LSbCl2. Všechny připravené sloučeniny byly identifikovány pomocí elementární analýzy, bodu tání, ESI hmotnostní spektrometrie a NMR spektroskopie.
Reactivity of N,C Chelated Organoantimony(III) Compounds
Keywords: chelatující ligandy; antimon; NMR spektroskopie; rentgeno-strukturální analýza; chelating ligand; antimony; NMR spectroscopy; X-ray diffraction techniques