Firemní vzdělávání - Šebrlová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se v první části věnuje teoretickým základům firemního vzdělávání. Podrobněji představuje jeho definici, význam a základní terminologii. Dále se zaměřuje na firemní vzdělávání a rozvoj zaměstnanců, strategický přístup k firemnímu vzdělávání a plánování vzdělávacích aktivit. Součástí této části jsou také popisy metod firemního vzdělávání a přehled nových trendů v této oblasti. V praktické části je analyzována vybraná firma XY a zhodnocen její systém vzdělávání. Závěrečná část práce se zaměřuje na vyhodnocení výsledků, shrnutí poznatků a formulaci doporučení pro firmu XY.
Corporate education
Keywords: vzdělávání; firemní vzdělávání; metody firemního vzdělávání; rozvoj zaměstnanců; strategický přístup k firemnímu vzdělávání; plán vzdělávání; education; corporate education; corporate education methods; employee development; strategic approach to corporate education; education plan