Systém péče o autistické děti ve středních Čechách - Neumannová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2009)
Autismus jako pervasivní vývojová porucha je charakterizována abnormálními projevy v komunikaci, sociálním chování a představivosti. Tato bakalářská práce se zaměřuje na teoretické poznatky o jednotlivých znacích autismu a o autistickém chování a popisuje specifické zvláštnosti výchovy dětí s poruchou autistického spektra. Důraz je kladen na existenci vzdělávacích institucí pro autistické děti na Mladoboleslavsku a Kutnohorsku a na porovnání systému péče ve vybraných oblastech.
System of care for autistic children in central Bohemia
Keywords: autism; autism spectrum disorders; diagnostics of autism; childhood autism; intervention; systems of care; autismus; poruchy autistického spektra; diagnostiky autismu; dětský autismus; intervence; systémy péče