Průzkum kontaminace půdy v areálu železniční výtopny Jaroměř - Malá, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce byla zaměřena na hodnocení kontaminace půdy těkavými organickými látkami, které jsou součástí motorové nafty jako paliva pro kolejová vozidla. V teoretické části je uveden přehled současných poznatků o kontaminaci půdy ropnými produkty s ohledem na železniční provoz a popis provozu bývalé výtopny parních lokomotiv, ve které je v současné době železniční muzeum provozováno. Experimentální práce s využitím mobilního analyzátoru ECOPROBE 5 byly realizovány v lokalitě železničního muzea Jaroměř. Práce obsahuje fotodokumentaci jednotlivých lokalit a mapovou dokumentaci doplněnou experimentálně zjištěnými údaji. Výsledky této práce budou použity jako podklad pro projekt rozšíření stávající expozice železničního muzea do dalších uvolněných prostor bývalé výtopny v Jaroměři.
Research on ground contamination in the vicinity of Jaroměř locomotive depot
Keywords: kontaminace; Jaroměř; výtopna; ECOPROBE 5; contamination; Locomotive Depot