Komplexní teritoriální analýza životního prostředí v Polici nad Metují a okolí - Koubková, Lenka (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se týká analýzy stavu životního prostředí v Polici nad Metují a nejbližšího okolí. Systémově se v ní analyzují jednotlivé prvky životního prostředí, tj. reliéf, ovzduší, voda, fauna, flóra, sídlo, obyvatelstvo, průmysl, zemědělství, doprava a rekreace.
Keywords: Životní prostředí; ekologie; Analýza; přírodní prostředí; sociálně ekonomické prostředí