Psychosomatický obraz nemoci z pohledu zdravotnických pracovníků - Kubánková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je věnována tématu psychosomatický obraz nemoci z pohledu zdravotnických pracovníků. Teoretická část zahrnuje témata, jako je psychosomatika, skupiny psychosomatických chorob, časté psychosomatické choroby, příčiny a vznik psychosomatických onemocnění, léčba psychosomatických onemocnění a pohled zdravotníků. Ve výzkumné části jsou uvedena data z dotazníkového šetření. Výsledky jsou zpracované do tabulek a grafů.
Psychosomatic image of disease from the perspective of medical employees
Keywords: psychosomatická medicína; psychosomatická onemocnění; zdravotničtí pracovníci; stres; rodinná terapie; psychosomatic medicine; psychosomatic disorders; health workers; stress; family therapy