Cévní mozková příhoda z pohledu laické veřejnosti - Šimek, Jan (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce zjišťuje informovanost laické veřejnosti o cévních mozkových příhodách. Teoretická část je zaměřena na druhy cévních mozkových příhod, příčiny, příznaky, rizikové faktory a v neposlední řadě na vyšetření a léčbu. Výzkumná část práce obsahuje analýzu a interpretaci dat získaných od 144 respondentů pomocí anonymního dotazníkového šetření. Cílem bylo zjistit, jaké informace o cévních mozkových příhodách chybí dnešní laické veřejnosti.
Cerebral stroke from the point of view of the general public
Keywords: ischemická cévní mozková příhoda; hemoragická cévní mozková příhoda; příznaky; informovanost; rizikové faktory; léčba; cerebrovascular accident; hemorrhagic cerebral infaction; symptoms; awereness; risk factors; treatment