Dopravní a přepravní opatření při optimalizaci tratě Brno hl. n. - Zastávka u Brna - Nečas, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na řešení dopravních a přepravních opatření v železniční osobní dopravě při optimalizaci tratě Brno hl. n. - Zastávka u Brna. Cílem práce je řešit problém dlouhodobé výluky při elektrifikaci a zdvoukolejnění tratě, zvolit optimální variantu dopravních výlukových opatření, efektivně navrhnout náhradní autobusovou přepravu, stanovit počet autobusů, navrhnout polohu a označení zastávek náhradní dopravy a vyřešit přepravu spoluzavazadel, jízdních kol a kočárků.
Traffic and transport actions during optimalization of track Brno main station - Zastávka u Brna
Keywords: Modernizace tratě; dopravní opatření; náhradní autobusová doprava; kalkulace nákladů; Line modernization; transport measures; relief bus transport; cost calculation; přepravní opatření; shipping measures