Použití modelu CAPM při investování do akcií - Svoboda, Radek (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce popisuje Burzu cenných papírů Praha, jednotlivé investiční nástroje a základní modely teorie portfolia (Markowitzův model, jednoduchý selektivní model, CAPM a APT). V praktické části jsou představeny všechny společnosti a je aplikován model CAPM na vytvořená portfolia složená z blue chip akcií pražské burzy. Na závěr je realizováno investiční rozhodnutí a provedeno hodnocení úspěšnosti modelu.
Using the CAPM model in investing into shares
Keywords: Prague Stock Exchange; portfolio theory; diversification; CAPM; beta coefficient; Burza cenných papírů Praha; teorie portfolia; diverzifikace; CAPM; koeficient beta