Syntéza a charakterizace heterocyklických sloučenin s atomem boru vycházející z beta-enaminoesterů - Švábková, Nikol (Univerzita Pardubice, 2024)
Teoretická část práce je zaměřena na syntézu heterocyklických sloučenin vycházejících z vybraných beta-enaminoesterů. Experimentální část se věnuje syntéze a charakterizaci heterocyklických sloučenin s atomem boru vycházející z enaminoesterů. Připravené sloučeniny byly charakterizovány pomocí 1H, 13C, 11B a 15N NMR spektroskopie a teploty tání.
Synthesis and characterization of heterocyclic compounds with boron atom based on beta-enaminoesters
Keywords: enaminoester; beta-enaminoester; enaminon; oxazaborin; oxadiazaborin; triazaborin; diazonium-tetrafenylborát; diazonium-tetrafluorborát; enaminoester; beta-enaminoester; enaminone; oxazaborine; oxadiazaborine; triazaborine; diazonium-tetraphenylborate; diazonium-tetrafluoroborate