Faktory ovlivňující vznik a následky nehod s chodci - Kučera, František (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zaměřuje na dopravní nehodovost chodců. V první části se zabývá teoretickými příčinami dopravních nehod, jejími důsledky a možnostmi pro předcházení, případně zmírňování. Ve druhé části analyzuje nehodovost chodců v České republice a zkoumá jejich chování těsně před vznikem dopravní nehody. Ve třetí části práce jsou navržena opatření pro snížení nehodovosti chodců. Čtvrtá část hodnotí navržená opatření a vybírá z nich ta nejvhodnější.
Circumstances influencing origin and consequences of pedestrian accidents
Keywords: nehodovost chodců; dopravní nehody; příčiny dopravní nehody; následky dopravní nehody; pedestrian accident rate; traffic accident; origin of traffic accident; consequences of traffic accident