The use and function of repetition in political speeches - Forraiová, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá užitím a funkcí opakování v anglických politických projevech. Teoretická část poskytuje nezbytně nutné teoretické zámezí, sloužící jako podklad pro druhou - praktickou - část práce, ve které jsou teoretické poznatky aplikovány na vybrané anglické politické projevy. Jedním z hlavních cílů práce je kvalitativně zhodnotit použití jednotlivých funkcí opakování a dále zjistit, který typ opakování se nejčastěji objevuje ve zkoumaných politických projevech Baracka Obamy.
Použití a funkce opakovací řečnické figury v politických projevech
Keywords: jazykové prostředky opakování; funkce opakování; řečnické figury; politický projevy; repetitions; functions of repetition; rhetorical device; political speech