Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách - Svozilová, Annemarie (Univerzita Pardubice, 2019)
Hlavní náplní této práce je shrnutí dostupných informací o možnostech detekce vybraných bakterií pomocí biosenzorů, které se jeví jako slibný nástroj pro včasnou detekci nežádoucích mikrobů. V první části jsou stručně zmíněni nejčastější původci kontaminace potravin. Hlavní část je pak zaměřena na popis základních vlastností a součástí biosenzorů, a dále jsou zmíněny konkrétní příklady biosenzorů, které byly zkonstruovány pro detekci bakterií.
Biosensors for detection of foodborne pathogen
Keywords: imunosenzory; biosenzory; patogeny potravin; imunoassays; biosensors; foodborne pathogen