Daňová motivace podniků k ekologickému chování ve vybraných zemích EU - Jedlička, Vít (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou ekologického zdanění automobilů v EU. V první části jsou daně obecně charakterizovány. Dále je pak rozebrána legislativní situace zkoumané problematiky ve vybraných zemích EU. Následně jsou pak zjištěné poznatky použity pro zpracování komparativní případové studie nákupu osobních automobilů a zjištění dopadů příslušné legislativy.
Tax Motivation of Companies to Ecological Behavior in Chosen EU Countries
Keywords: Ekologická daň; daňová motivace; zdanění automobilů; komparace; případová studie; Environmental tax; tax motivation; taxation of cars; comparation; case study