Využití mobilních telefonů a aplikací v osobní dopravě - Škrobáková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou využití mobilních telefonů a aplikací v oblasti osobní dopravy. Práce je zaměřena jak na aplikace pro individuální osobní dopravu, tak na aplikace pro veřejnou hromadnou dopravu. Cílem je poskytnout přehled současných aplikací, analyzovat jejich funkčnost a identifikovat jejich silné a slabé stránky. Součástí práce je také návrh na zlepšení vybraných aplikací. Navržená vylepšení jsou následně zhodnocena s ohledem na jejich potenciální přínosy pro uživatele a provozovatele dopravy. Na závěr práce obsahuje doporučení vhodných aplikací pro různé typy uživatelů.
Utilization of Mobile Phones and Applications in Personal Transport
Keywords: analýza aplikací; mobilní aplikace; osobní doprava; veřejná hromadná doprava; application analysis; mobile applications; personal transport; public mass transport