Voltametrické stanovení rtuti ve vodách pomocí zlaté rotační diskové elektrody - Tomášková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2008)
V této bakalářské práci se testovala spolehlivost a správnost voltametrického stanovení rtuti pomocí metody DPASV s využitím zlaté rotační diskové elektrody. Bylo zjišteno, že v koncentračním rozsahu 1,33.10-6 – 1,33.10-9 mol.l-1 metoda poskytuje uspokojivé výsledky. Tato metoda byla použita na stanovení rtuti v neznámých vzorcích odpadních vod. Výsledky voltametrické analýzy rtuti byly porovnány s výsledky nezávislého termooxidačního stanovení pomocí přístroje AMA 254 a bylo zjišteno, že výsledky jsou v dobré shodě.
Voltametric determination of mercury with gold rotation disc electrode
Keywords: voltametrické stanovení rtuti; rotační diskové elektrody; odpadní vody