Analýza a modelování fiskální decentralizace a jejích dopadů na fiskální rovnováhu vybraných států EU - Vosáhlo, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na decentralizaci států Evr opské unie. Představuje základy fiskálního federalismu v Evropské unii a dle zvolených fiskálních proměnných vytváří shluky států s podobnou mírou decentralizace . Následně analyzuje vliv decentralizace na fiskální rovnováhu v daných státech.
Analysing and modeling fiscal decentralization and its impact on fiscal balance of chosen states of European Union
Keywords: decentralizace; Evropská unie; seskupovací analýza; fiskální rovnováha; decentralization; European union; Fiscal balance; cluster analysis