Environmentální dopady obalů a možnosti jejich snižování - Janata, Daniel (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá možnostmi snižování dopadů obalů na životní prostředí a zhodnocení postojů českých výrobců rychloobrátkového zboží k jejich zavádění do praxe. V první části práce jsou nejprve vymezeny základní druhy a funkce obalů, druhy obalových materiálů, jejich environmentální dopady a také podnikové koncepce, trendy a možnosti snižování environmentálních dopadů. Ve druhé části práce jsou na základě kvantitativního výzkumu provedeného v českých chemických a potravinářských podnicích zhodnoceny postoje českých výrobců rychloobrátkového zboží k zavádění environmentálních inovací obalů do praxe.
Environmental Impacts of Packaging and Possibilities of its Reduction
Keywords: obaly; udržitelný rozvoj; obalový materiál; environmentální dopady; redesign obalu; packaging; sustainable development; packaging material; environmental impacts; packaging redesign