Technologie nadlimitní silniční dopravy - Šindler, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je věnována technologii nadlimitní silniční dopravy se zaměřením na analýzu problematiky nadlimitních silničních přeprav, zde práce popisuje problematiku právní úpravy, povolování přeprav, nakládání a fixaci nákladu, techniku jízdy a zvláštní výbavu vozidel. Dále se práce zaměřuje na společnost Skanska DS, a.s. a na modelovou přepravu nadlimitní zásilky.
The technology of over-size road transport
Keywords: Road transport; excess consignments; oversize cargos; special lorries; transporters; senders; silniční doprava; nadlimitní zásilky; nadměrné náklady; speciální nákladní vozidla; dopravci; odesílatelé