Dopady liberalizace světového hospodářství na transparentní ekonomické prostředí - Bergman, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce je tematicky zaměřena na úlohu a postavení Liberalismu, jakožto všeobecně uznávaného (pro naše účely zejména ekonomického) směru, v podmínkách současné světové ekonomiky a na jeho dopady na transparentnost ekonomického prostředí.
Impacts of liberalization of the world´s economy on transparent economic environment
Keywords: liberalism; world economy; Corruption; lobbying; transparency; international organization; liberalismus; světové hospodářství; Korupce; lobbying; transparentnost; mezinárodní organizace