Mikroekonomická analýza podpory podnikatelského prostředí v ČR - Svobodová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na mikroekonomickou analýzu podnikatelského prostředí v České republice. Cílem práce je analyzovat dopad veřejné podpory na vybrané podniky a jejich tržní situaci. Teoretická část vysvětluje pojmy malého a středního podnikání, obsahuje rozdělení malých a středních podniků, jejich význam a přínos. Dále je v ní charakterizováno a rozděleno podnikatelské prostředí. Další část této práce je zaměřena na podporu malého a středního podnikání, která může být z veřejných prostředků, nebo pomocí podnikatelských inkubátorů a vědeckotechnických parků či nevládních organizací. V druhé části jsou charakterizovány vybrané podniky, kterým byla poskytnuta veřejná podpora a prostřednictvím dotazníkového šetření byl zjištěn dopad veřejné podpory na tržní situaci.
Microeconomic analysis of business environment support in the Czech Republic
Keywords: podnikatelské prostředí; malé a střední podniky; podpora; operační program; business environment; small and medium business; support; operational program