Analýza pohybu jednostopých vozidel (motocyklů) v průběhu nehodového děje ve vazbě na konstrukční uspořádání - Smejkal, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce objasňuje základní specifika konstrukce a techniky jízdy jednostopých motorových vozidel a uceluje přehled prvků pasivní bezpečnosti. V další části se zaměřuje na problematiku týkající se změny polohy těžiště motocyklu a zobrazuje deformace po dopravní nehodě.
Analyses of motorcycle motion during accident process as a matter of design setup
Keywords: motocykly; bezpečnost; Dopravní nehody; těžiště; motorcycles; safety; traffic accidents; center of gravity