Změna kompetencí celních orgánů při vstupu ČR do EU - Borčová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce popisuje kromě změny kompetencí celních orgánů po vstupu do EU také stávající kompetence celních orgánů, umístění celníků po vstupu do EU v důsledku reformy celní správy, ale také daňovou problematiku a mnoho změn, které s přistoupením ČR do EU souvisí.
Changes in competences of custom offices during joining CR to EU
Keywords: celní správa; celní orgány; kompetence; Česká Republika; Evropská Unie