Hodnocení efektivnosti investic do dopravní infrastruktury - Vaicová, Soňa (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem diplomové práce je zhodnocení efektivnosti investice záměru splavnit řeku Vltavu v úseku České Budějovice - Týn nad Vltavou a dostavba plavebních zařízení na vodních dílech Orlík, Slapy a prodloužení plavební komory Kamýk. V poslední době se stále více stává rekreační plavba významným impulsem pro rozvoj udržitelného a životní prostředí nedevastujícího cestovního ruchu s ekonomickým přínosem, zatímco nákladní doprava poněkud ustupuje do pozadí. A právě propojení uceleného úseku hornovltavské vodní cesty, a s tím související příspěvek pro obnovení průběžné vltavské plavby umožní turistické a rekreační využití v kvalitativně novém segmentu služeb.
Evaluation of Investment Efficiency in Transport Infrastructure
Keywords: hodnocení efektivnosti investic; vodní cesty; splavnění Vltavy; evaluation of Investment Efficiency; waterways; canalization of the Vltava river