Hypermolekulární vlastnosti dýh - Škramlíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této práce bylo stanovení hypermolekulárních vlastností v procesu navlhání dýh, které byly vystaveny prostředí u různé relativní vlhkosti. Sledováním kinetiky navlhání a kinetiky sorpce par byly stanoveny a charakterizovány hypermolekulární vlastnosti vybraných vzorků dýh. Jejich vyhodnocením byly získány povrchové a strukturní vlastnosti.
Hypermolecular properties of veneers
Keywords: dřevěná dýha; kinetika navlhání; hypermolekulární vlastnosti; pórovitost; wood veneer; kinetics of moistening; hypermolecular properties; porosity