Rozhodování o rozdělení hospodářského výsledku v různých právních formách podnikání - Vítková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá rozdělením hospodářského výsledku v různých právních formách. V bakalářské práci jsou vysvětleny jednotlivé právní formy, způsob zjištění hospodářského výsledku a poté možnosti jeho rozdělení, případně vypořádání ztráty. Všechny tyto pojmy jsou v závěrečné části práce aplikovány do praxe na zvoleném podniku TANEX, a. s.
Decisions on operating result distribution in various legal forms of business
Keywords: právní formy; náklady; výnosy; zisk; ztráta; rozdělení hospodářského výsledku; legal forms; costs; revenues; profit; loss; profit distribution