Zásady sociální politiky EU - Karlíková, Táňa (Univerzita Pardubice, 2002)
V této práci jsou uvedeny základní legislativní předpoklady sociální politiky EU, je zde nastíněn současný sociální model EU. V poslední části je uvedena otázka stárnutí obyvatelstva Evropy jako aktuální sociální problém.
The principles of social policy of the European Union
Keywords: sociální politika; Evropská Unie; Amsterdamská smlouva; Maastrichtská smlouva; populační vývoj; Česká Republika