Syntéza 2,4-dialkoxy-6-(1-pyrenyl)-1,3,5-triazinů - Dolejský, Petr (Univerzita Pardubice, 1999)
Autor se v práci zabývá nukleofilní substitucí, kterou připravil pět 2,4-dialkoxyderivátů-6-(1-pyrenyl)-1,3,5-triazinu a zaměřil se na jejich fluoroscenční vlastnosti.
Synthesis 2,4-dialkoxy-6-(1-pyrenyl)-1,3,5-triazines
Keywords: organická chemie; organické syntézy; Friedel-Craftsova reakce; nukleofilní substituce; fluorescence; 2,4-dichlor-6-(1-pyrenyl)-1,3,5,-triazin