Analýza motivace rodičů pro zařazení dítěte do Montessori třídy - Hušáková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce Analýza motivace rodičů pro zařazení dítěte do Montessori třídy je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá vznikem Montessori pedagogiky na území České republiky, systémem vzdělávání. Dále je zaměřena konkrétněji na vznik Montessori výuky v Pardubicích. Věnuje se Montessori třídám na ZŠ Polabiny 1 a popisu celkového chodu tříd. Praktická část prozrazuje výsledky z dotazníkového šetření, které bylo prováděno u rodičů dětí, které jsou součásti již dříve zmiňované školy. Výsledkem práce je zjištění motivace těchto rodičů zařadit své dítě do Montessori systému vzdělávání.
The Analysis of Parents' Motivation to Include their Child into Montessori Class
Keywords: Montessori pedagogika; Montessori, Marie; alternativní pedagogika; alternativní vzděláváni v Pardubicích; vzdělávání; ZŠ Polabiny 1 Pardubice; Montessori school; Montessori, Maria; alernative pedagogy; alternative education in Pardubice; education; ZŠ Polabiny 1 Pardubice