Diabetická noha - Pfeiferová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na syndrom diabetické nohy a s ním spojené komplikace. Začátek práce je proto věnován onemocnění diabetes mellitus a jeho akutním a pozdním komplikacím, které souvisejí se syndromem diabetické nohy. Dále je popsána epidemiologie, diagnostika a prevence syndromu diabetické nohy. Poslední část práce je věnována léčbě syndromu diabetické nohy.
Diabetic foot
Keywords: diabetes; komplikace diabetu; diabetická noha; etiopatogeneze; diagnostika; léčba; diabetes; complications of diabetes; diabetic foot; etiopathogenesis; diagnostics; treatment